Mary Barreda

Mary Barreda är en oberoende organisation utan vinstintressen som startade i staden León, Nicaragua. Projektet startade med att ge stöd åt kvinnor i prostitution. Sedan 1993 arbetar Mary Barreda främst med att förebygga arbete riktat till barn och ungdomar som är på väg in i eller ligger i riskzonen för att hamna i prostitution.


Projektet arbetar med att utbilda, informera och medvetandegöra människor när det gäller övergreppsproblemtik i syfte att förebygga sexuell exploatering.  De har ett inackorderingshem för flickor som varit utsatta för övergrepp och därför inte kan bo kvar hemma. De finns också en klink för kvinnor som är aktiva i prostitution.  


 

MÅLGRUPPER:

·         Flickor som säljer vid bussterminalen

Vid staden Leóns bussterminal hjälper unga flickor sina mammor att sälja frukt och grönsaker. Flickorna blir ofta utsatta för blickar, kommentarer och skamliga förslag. Många av dessa flickor hamnar så småningom i prostitution och blir gravida under tidiga tonåren.

·         Tonårsflickor som är offer för sexuell exploatering eller ligger i riskzonen
En del av projektet arbetar aktivt för att motivera dessa flickor att gå i skolan och ge dem en möjlighet till detta. Flickorna erbjuds också aktiviteter och workshops i syfte att stärka deras självförtroende.

·         Vuxna i prostitution


GRUNDIDÈER:

·         Skydda barn och ungas rättigheter

·         Värna om kvinnors rättigheter

·         Stödja human och social utveckling

·         Öka den sexuella hälsan

·         Undervisa i etik och genusfrågor

Det är tack vare en av Mary Barredas grundare Monica Alftin och våra lärare som är engagerade i VFSN som vi fått en djupare inblick i vad organisationen gör och vad vi kan göra för dem. I februari åker vi till Nicaragua och vi har planer på att besöka dem. Vi kommer även att överlämna de pengar vi lyckats samla ihop. Det känns nästan lite svårt att förstå vilken skillnad de faktiskt lyckats åstakomma för så många kvinnor och barn i Nicaragua och det ska bli sjukt intressant att få komma dit och se hur de arbetar. Det känns fortfarande lite overkligt att vi verkligen ska resa snart! Bara att fortsätta ladda inför  här i kalla Sverige :)

/ Mikaela


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0